Biografie

Peter (1942) leerde de beginselen van het schilderen van Nico Bakker, lector aan de Rijks Academie voor beeldende kunsten in Amsterdam en Prix de Rome winnaar.

Als maatschappelijk werker in het bedrijfsleven en later als zelfstandig ondernemer met een eigen organisatiebureau bleef hij letterlijk en figuurlijk tussen de bedrijven door schilderen. Daarnaast is hij zich gaan toeleggen op het assembleren van objecten.

Ondertussen exposeerde hij bij verschillende galeries en instellingen. Veel werk is verkocht aan particulieren.

Als pensionado kan hij zich nu fulltime bezighouden met beeldende kunst, maar bovenal veel reizen met de camper.

Tijdens de camperreizen is het zoeken met de detector een prettig tijdverdrijf. Hiermee kwamen leuke, mooie en interessante maar ook historische voorwerpen aan de oppervlakte. De wat minder "verzamelwaardige" vondsten leenden zich uitstekend voor het assembleren tot ruimtelijke objecten. Ook "eyes only" vondsten, als je er tenminste oog voor hebt, bleken evenzeer de moeite waard. ( zie de "padstelling" en "torso"). Hulzen, ringen, munten, kogels, vissers lood of netverzwaringen van lood, het is maar een greep uit de onuitputtelijke geheimen die de aarde aan de detector prijs geeft. Ik hoop dat u met het bekijken van deze objecten veel plezier zult beleven.

Mocht de sfeer en kwaliteit van de acrylschilderijen en de objecten u aanspreken en u overweegt een van de werken te kopen, voor uzelf of als origineel geschenk aan familie, vrienden kennissen of zakenrelatie, dan kunt u hierover contact met mij opnemen.

Telefonisch via 06-52659184 en via info@galeriepeterdelang.nl.
Atelierbezoek op afspraak.